SAMSUN / ASARCIK - Atatürk İlkokulu

Nis

OKULUMUZ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ İLE HAZIRLANAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI İLÇE PROGRAMI ASARCIK MEYDANINDA COŞKU İLE KUTLANDI.EMEĞİ GEÇEN TÜM PAYDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.

Nis

8-14 NİSAN POLİS HAFTASI NEDENİYLE, İLÇEMİZ EMNIYET AMİRLİĞİNİ ZİYARET EDİP, ABLA VE ABİLERİMİZE SEVGİMİZİ İFADE ETTİK. İYİ Kİ VARLAR

Nis

Bugün itibariyle Çocuklarımızla kısa bir araya girdik. Girerkende hem Kadir Gecemizi, hem de Şeker Bayramı için şekerli bir gün geçirdik

Nis

MART AYI KİTABIMIZ BİTTİ ,SIRADA NİSAN AYI VAR. BİLİYORUZ Kİ ÇOCUKLARIMIZA EN İYİ ÖĞRETME YOLU ÖRNEK OLMAKTADIR.

Nis

Projemizden Elde edilen Kar İle Osmanlı Devletinden Beri Süregelen "ZİMEM DEFTERİ " uygulamasını gerçekleştirdik. Çocuklarımızla gidip,  kırtasiyeye borcu olan 3 ogrencinin borcunu sildirdik. Allah niyetlerimizi kabul etsin,  Çocuklarımızı daima erdemli ve iyi birer insan olarak görmemizi nasip etsin.Emegi geçen Velilerimize ve Ögretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

ÇEDES PROJESİNDE MART AYI DEGERİMİZ "VATANSEVERLİK"

"Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz." M.Kemal ATATÜRK

Nis

Mübarek Ramazan'ı bir manası da israfı önlemek! Belkide bizim israfı ettiklerimizle bir kişinin yemek ihtiyacı giderilecek. Lütfen bilinclenip, çocuklarımızı bilinçlendirmek için yarışmamıza katılın ve çocuklarımızla birlikte hareket edin!

Nis

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜNDE SAYIN KAYMAKAMIMIZ, İÇE VE ŞUBE MÜDÜRLERİMİZ , ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZ İLE HEP BERABER OTİZME  MAVİ IŞIK YAKTIK. FARKLILIKLARIMIZIN FARKINDA HEP BİRLİKTE ÇOK MUTLUYUZ.

Mrt

ORMAN HAFTASINDA 4C SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ TÜM SINIFLARIMIZA BİRER FİDAN HEDİYE ETTİLER.

26 Mart 2024

İnternetin sunduğu sonsuz olanaklarla birlikte, dijital dünya giderek daha fazla insanın yaşamının merkezine yerleşiyor. Ancak, bu dijital dünyada güvenlik endişeleri de artıyor. Bu endişelere yanıt olarak, eğitimde yenilikçi bir yaklaşım olan e-Twinning, "Safe in the Digital World" adlı projesiyle güvenli internet kullanımını vurguluyor.

e-Twinning projesi, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen çocukların bir araya gelerek dijital becerilerini geliştirdikleri ve kültürel etkileşimde bulundukları bir platformdur. "Safe in the Digital World" projesi ise özellikle çocukların dijital dünyadaki güvenlik konusunda bilinçlenmelerine odaklanıyor.

Projenin bir parçası olarak, e-Twinning platformunda çocuklara çevrimiçi tehlikeleri tanıma, kişisel verilerin korunması, siber zorbalıkla başa çıkma ve güvenli şifre kullanımı gibi konularda eğitim veriliyor. Ayrıca, katılımcılar dijital ayak izlerinin nasıl yönetileceği konusunda da bilgilendiriliyorlar.

Proje koordinatörlerinden biri olan Emre Demirtürk, proje hakkında şunları söyledi: "Günümüzde çocukların büyük bir kısmı interneti günlük yaşamlarının ayrılmaz bir parçası olarak görüyor. Ancak, bu onları çeşitli dijital tehditlere karşı savunmasız hale getirebilir. Bu nedenle, E-Twinning'in Safe in the Digital World projesi gibi inisiyatifler, çocuklara dijital dünyada güvenli ve bilinçli bir şekilde hareket etmeleri konusunda rehberlik etmeyi amaçlıyor."

Projenin etkileri giderek artıyor ve katılımcılar arasında dijital güvenlik konusunda farkındalık yaratma konusunda olumlu geri bildirimler alıyor. Bu tür girişimler, dijital dünyada güvenliği sağlamak için eğitimin ve bilinçlendirme çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Sevgili Veliler ve Öğrenciler,

Kitap kulübümüzde ki maceraya bu hafta "Şaşkın Can" isimli kitapla devam ettik. Atatürk İlkokulu 2. sınıf öğrencileri olarak, bu hafta birlikte bu heyecan verici hikayeyi keşfettik ve ardından kitap kulübü toplantımızı gerçekleştirdik.

"Şaşkın Can" adlı kitabı okurken, kahramanlarımızın maceralarına ortak olduk, gizemli dünyaları keşfettik ve birlikte büyülü bir yolculuğa çıktık. Kitap kulübü toplantımızda, kitap hakkında düşüncelerimizi paylaştık, karakterlerin maceralarını tartıştık ve birbirimize kitaplar hakkında önerilerde bulunduk.

Her hafta farklı bir kitapla buluşmak, öğrencilerimizin kitaplarla olan ilişkilerini derinleştirmek ve yeni dünyalar keşfetmek için harika bir fırsat sunuyor. Kitap kulübümüzün amacı, öğrencilerimizin okuma tutkusunu artırmak, kitaplarla daha yakın bir ilişki kurmalarını sağlamak ve birlikte keyifli zaman geçirmektir.

Kitap kulübümüze katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haftaya  "Afacanlar Kralı" adlı kitabımızla buluşmak üzere...

Sevgi ve saygılarımızla,

Atatürk İlkokulu 2. Sınıflar Zümresi

Mrt

ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİ RAMAZAN DAVULLARINI TASARLADILAR.

Mrt

ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ PROGRAMIMIZI OKUL KONNFERANS SALONUMMUZDA GERÇEKLEŞTİRDİK.

Mrt

REHBER ÖĞRETMENİMİZ ŞURANUR AKKUŞ ÖĞRENCİLERİMİZE MAHREMİYET EĞİTİMİ VERDİ.

Mrt

ÖĞRETMEN KİTAP OKUMA KULÜBÜMÜZ GEÇEN AYIN KİTABI OLAN "TOPRAK ANA" HAKKINDA KONUŞMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİ VE YENİ AYIN KİTABI OLARAK " BALIKÇI VE OĞLU" BELİRLENDİ.